poniedziałek, 8 lipca 2013
Tacos zapiekane z chorizo i pieczarkami
- tortille meksykanskie
- cebula
- zielona papryka
- ostre chorizo
- pieczarki
- chili
- mozarella
- oliwa
- sol, pieprz
- Cebule kroimy w piorka i podsmazamy na oliwie. Nastepnie dodajemy papryke pokrojona w slupki, pieczarki oraz chorizo. Samazymy wszystko przez chwile. (ja zawsze odlewam nadmiar tluszczu z chorizo). Przyprawiamy sola, pieprzem i chili, mozna dodac kilka kropel tabasco.
- Tortille wypelniamy farszem i dodajemy sporo utartej mozarelli. Zawijamy i zamykamy przy pomocy wykalaczki.
- Wkladamy do piekarnika na 10-15 minut. Tortilla powinna byc chrupiaca, mozna podawac z sosem jogurtowym lub czosnkowym.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajny pomysł, na pewno wykorzystam:)
OdpowiedzUsuń