poniedziałek, 29 lipca 2013

Bigos z cukini



Mam na dzialce urodzaj na cukinie. Jemy cukinie codziennie: cukinie  faszerowane, grillowane, panierowane, w leczo, w pisto...

Dzis czas na bigos z cukini!!!


- 1 kg cukini
- 1 duza cebula
- 2 zabki czosnku
- sos pomidorowy
- kielbasa, boczek wedzony
- suszone grzybki (namoczone wczesniej)
- lisc laurowy
- angielskie ziele
- oliwa
- sol, pieprz






* W duzym garnku dusimy na oliwie cebule, czosnek oraz kielbase i boczek.

* Cukinie obieramy ze skory i kroimy w slupki.

* Wrzucamy cukinie do garnka i dusimy z reszta skladnikow.

* Gdy cukinia zmieknie dodajemy reszte skaldnikow: grzybki, sos pomidorowy i przyprawiamy do smaku.

* Gotujemy calosc przez kilka minut, uwazajac aby cukini nie rozgotowac, nie powinnismy tez mieszac zbyt czesto


Pyszne!!!!!

1 komentarz:

  1. fajny pomysł:) takie połączenie lecza z bigosem wyszło trochę:)

    OdpowiedzUsuń