niedziela, 14 kwietnia 2013
Zapiekanka rybna z kalafiorem
- losos pokrojony w kostke (bez skory i bez osci), mozna lososia zastapic inna ryba
- kalafior
- ziemniaki
- czosnek
- cebula
- smietana
- zolty ser
- oliwa
- sol, pieprz
- koperek
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy je i kroimy w grube plastry.
- Kalafiora gotujemy, nie pominien byc zbyt miekki.
- Na oliwie dusimy cebule z czoskiem, dodajemy kalafiora, przyprawiamy sola i pieprzem.
- Rybe kroimy w gruba kostke.
- W naczyniu zarodpornym ukladamy warste ziemniakow, kalafiora i ryby, polewamy smietana, posypujemy zoltym serem i wkladamy do piekarnika na ok 20-25 minut.
- Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńW sumie takie połączenia jeszcze nie miałam okazji robić, ale myślę, że przetestuję ten przepis. Muszę od razu powiedzieć, że także świetnie sprawdza się łosoś zapiekany z sosem truflowym https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-zapiekany-z-sosem-truflowym-i-bulgurem-ze-smazonymi-grzybami/ i polecam chociaż raz go przyrządzić.
OdpowiedzUsuń