niedziela, 14 kwietnia 2013

Lasagna warzywna



- makaron lasagna
- baklazan
- cukinia
- cebula
- czerwona papryka
- czosnek
- pieczarki
- gesty sos pomidorowy
- oliwa
- sol, pieprz
- mozarella



-Baklazana i cukinie kroimy w plastry, pieczarki przekrawamy na pol, a cebule kroimy w piorka, papryke w paski.

- Dusimy wszystkie warzywa na oliwie, dodajemy rowniez drobno posiekany czosnek. Gdy warzywa  beda juz miekkie (nie za miekkie) zalewamy je sosem pomidorowym. Przyprawiamy sola, pieprzem, ja dodaje rowniez lyzeczke cukru. Gotujemy wszystko razem przez chwile.


- Ukladamy w naczyniu zarodpornym na zmiane platy lasagni i warstwe warzyw. Jesli macie swiaza bazylie to mozna ja dodac do warzyw. Calosc posypujemy mozarella.

- Wkladamy do piekarnika na 25- 30 minut.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam lasagne:) wyglada tak pysznie, od razu zglodniałam:) pozdrawiam i zapraszam na ciasteczka

    OdpowiedzUsuń