niedziela, 14 kwietnia 2013
Indyk w sosie miodowo-musztardowym z warzywami
- piers z indyka (ja kupilam juz przekrojona, najlepiej gdy jest w calosci)
- boczek wedzony pokrojony w paski
- 3 ziemniaki (podgotownae troche, ja wkladam je na klika minut do mikrofali)
- 3 marchewki
- por
- pol cebuli
- rozmaryn
- sol, pieprz
sos:
4 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzka miodu
1 lyzka musztardy
1/2 lyzki octu balsamicznego
-Piers indycza nakluwamy dlugim nozem i faszerujemy boczkiem. Solimy i pieprzymy i ukladamy w naczyniu zarodpornym.
-Ziemniaki (wczesniej podgotowane) kroimy w grube plastry, marchewke obieramy i kroimy. Ukladamy warzywa w naczyniu zarodpoprnym wokol miesa.Dodalam rowniez cebule i pora, dobrze sprawdza sie tez seler pokrojony w kostke.
-Przygotowuejemy sos: mieszamy oliwe, musztarde, miod, i ocet balsamiczny. Polewamy tym sosem mieso i warzywa. Calosc posypujemy rozmarynem i wkladamy do piekarnika na ok 45 minut.
Pyszne!!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Witam serdecznie,
OdpowiedzUsuńchciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę Top Blogi!
Byłoby mi bardzo miło, jakbyś i Ty dołączyła do nas oraz tym samym Twoje przepisy trafiłyby do jeszcze większego grona użytkowników :)
W razie jakichkolwiek pytań, proszę pisz na info@znajdzprzepisy.pl.
Pozdrawiam oraz zapraszm do nas!
Życzę miłego dnia ;)