niedziela, 25 listopada 2012
Zapiekanka ziemniaczana z salami
- 4 duze ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 30 dkg dobrego miekkiego salami
- kwasna smietana
- utarty zolty ser
- sol i pieprz
- Zimniaki obieramy ze skorki i kroimy w grube plastry.
- Jajka ugotowane na twardo rowniez kroimy na plasterki, salami kroimy w gruba kostke.
- Naczynie zarodporne smarujemy oliwa, ukladamy warstwe ziemniakow, jajek, salami i tak na zmiane.
Pamietajmy aby posypac ziemnaki sola i pieprzem. Zalewamy calosc kwasna smietana i posypujemy zoltym serem.
- Zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku.
Proste, ale cieszy.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz