niedziela, 25 listopada 2012

Sałatka z granatem i langostinos


- duze ugotowane krewetki typu langostinos
- granat
- endywia  (moze byc inna sałata, najlepiej jakas gorzkawa)

salsa rosa: majonez, ketchup (pol na pol), lyzka soku  pomaranczowego i  lyzka brandy




Jesli chodzi o wydobycie ziarenek granatu jest wiele szkol. Moja rada jest prosta: kroimy owoc na pol i uderzamy w niego duza lyzka, ziarenka wyskakuja same. Szybko i skuteczne;)))

Sałatka, ktora widzicie na zdjeciu przygotowalam na impreze, dlatego zaserwowalam ja w malych naczyniach, zeby bylo efektowniej.

Na dnie umiescilam endywie, nastepnie ziarenka granatu, dodalam salse rosa i na koncu umiescilam obrane langostinos.

Teraz jest sezon zarowno na endywie jak i na owoc granatu, wiec do kuchni kochani!!!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz