niedziela, 25 listopada 2012
Sałatka z granatem i langostinos
- duze ugotowane krewetki typu langostinos
- granat
- endywia (moze byc inna sałata, najlepiej jakas gorzkawa)
salsa rosa: majonez, ketchup (pol na pol), lyzka soku pomaranczowego i lyzka brandy
Jesli chodzi o wydobycie ziarenek granatu jest wiele szkol. Moja rada jest prosta: kroimy owoc na pol i uderzamy w niego duza lyzka, ziarenka wyskakuja same. Szybko i skuteczne;)))
Sałatka, ktora widzicie na zdjeciu przygotowalam na impreze, dlatego zaserwowalam ja w malych naczyniach, zeby bylo efektowniej.
Na dnie umiescilam endywie, nastepnie ziarenka granatu, dodalam salse rosa i na koncu umiescilam obrane langostinos.
Teraz jest sezon zarowno na endywie jak i na owoc granatu, wiec do kuchni kochani!!!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz