- ryba ja uzylam watlusz ale moze byc inna: dorsz, halibut itp
- 2 duze cebule
- 2 zielone papryki
- 5 zabkow czosnku
- 4 srednie pomidory
- oliwa
- biale wino
- sol, pieprz, cukier
Cebule, papryke i czosnek kroimy w drobna kostke. Dusimy na oliwie az cebula i papryka beda zupelnie miekkie, czyli conajmniej 10 minut. Pomidory zalwamy wrzatkiem, pozniej zimna woda i obieramy ze skorki. Kromiy obrane pomidory w kostke i dusimy razem z cebula i papryka. Podlewamy bialym winem, gotujemy ok 5 minut. Miksujemy sos. Przyprawiamy sola, pieprzem i odrobina cukru. Rybe wrzucamy na patelnie i opiekamy na malej ilosci oliwy z obydwu stron. Zalewamy rybe sosem pomidorowym i gotujemy chwile razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz