- 2 baklazany
- 0, 5 kg mielonego miesa
- pol cebuli
- 2 zabki czosnku
- 1 jajko
- swieza bazylia
- majeranek, sol, pieprz cukier
- gesty sos pomidorowy
- oliwa
Baklazany myjemy i kroimy wzdluz na cienkie plastry, solimy je i smazymy na oliwie.
Przygotowujemy mieso mielone jak na kotlety z czosnkiem, podsmazona cebulka, pieprzem, sola i majerankiem i surowym jakiem. Ja dodaje rowniez pokrojona swieza bazylie.
Na podsmazonych platach baklazana ukladamy na srodku troche miesa i zawijamy roladki. Ukladamy je na dnie zarodpornego naczynia. Calosc zalewamy gestym sosem pomidorowym, do ktorego ja dodaje zawsze lyzeczke cukru. Wkladamy do piekarnika na 25 minut i zapiekamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz