Sałatke te jadlam z mama w Barcelonie na Placa Catalunya. Wlasnie sobie o niej przypomnialam!!!
- rukola
- mlode ziemniaki
- czerwona cebula
- łosos wędzony
- sol
- swiezo zmielony pieprz
- majonez
- koperek
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach i kroimy w grube plastry.
- Na duzym talerzu ukladamy warstwe rukoli, po bokach ukladamy ziemniaki, ja nie studze ziemniakow, wole gdy sa jeszcze cieple.
- Czerwona cebule kroimy w piorka i dodajemy do salatki. Nastepnie dodajemy lososia pokrojonego w paski. Solimy i pieprzymy.
- Przygotowujemy sos: mieszamy majonez i koperek, mozna zastosowac inny sos np. czosnkowy lub tatarski. Rzecz w tym, zeby cieple jescze ziemniaczki smarowac tym sosem. Pyszne!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz