- 1 szklanka cukru
- 1 3/4 szklanki maki
- 4 jajka
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka oleju slonecznikowego
- 1 kg truskawek
- cukier puder do posypania
* Jajka ucieramy z cukrem i powoli dodajemy oliwe oraz make wymieszna z proszkiem do pieczenia.
* Wylewamy ciasto na blache wylozona natluszczonym pergaminem.
* Truskawki przekrojone na pol ukladamy na ciescie lekko je wciskajac.
* Wkladamy blache do rozgrzanego piekarnika na 45 minut (200 st)
* Po upieczniu posypujemy cukrem pudrem.
Pyszne!!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Takie ciasta są najfajniejsze - szybko się robi i są rewelacyjne w smaku :)
OdpowiedzUsuńczy zamiast oleju można użyć kostkę masła ?
OdpowiedzUsuńEmilia, pzepraszam ze odpisuje tak pozno i nadodatek nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, pewnie tak, alke nie robilam wczesniej;))
OdpowiedzUsuńSzukalam tego przepisu, kilka lat temu robila to ciasto i bylo bardzo dobre i szybkie. Przepis zgubilam. Dzieki, ze je podalas.
OdpowiedzUsuńPyszne ciacho, dziękuje za przepis:)!
OdpowiedzUsuń