Ensaladilla rusa to hiszpanski odpowiednik naszej salatki ziemniacznej. Jest do danie typowo hiszpanskie mimo nazwy: salatka rosyjska. Co rozni ja od naszej salatki? Tunczyk!!!
- ugotowane ziemniaki
- mrozonka warzywna (fasolka, groszek i marchewka pokrojona w kostke)
- jajka na twardo
- majonez
- zielone oliwki
- tunczyk z puszki
- paluszki krabowe
- papryka piquillo, mozna docac czerwona papryke, lub pominac ten punkt
* Ziemniaki i ugotowane jajka kroimy w drobna kostke.
* Mrozone warzywa gotujemy.
* Z tunczyka odlewamy oliwe.
* Paluszki krabowe kroimy w paski, papryke piquillo (jesli mamy) rowniez.
* Oliwki kroimy na pol, mieszamy wszystkie skladnki, dodajemy majonez i przyprawiamy sola i pieprzem.
Chlodzimy w lodowce przed podaniem, smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz