sobota, 18 sierpnia 2012
Ryba zapiekana w sosie pomidorowo- warzywnym
- ryba w calosci oczyszczona w srodku ( watlusz)
- 1 duza cebula pokrojona w piorka
- 3 pomidory obrane ze skorki i pokrojone w kostke
- 2 lyzki gestego sosu pomidorowego
- 1 marchewka obrana i pokrojona w plasterki
- 50 gr pieczarek
- kieliszek bialego wina
- oliwa
- maslo
- sol, pieprz, ostra papryka
* Na masle i oliwie (proporcja pol na pol) dusimy cebule i marchewke ok 5 minut.
* Dodajemy pomidory i sos pomidorowy. Dusimy przez kolejne 5 mint.
* Dodajemy pokrojone pieczarki i gotujemy przez chwile calosc.
* Nastepnie wlewamy wino, mozna dodac troche wody i przyprawiamy, gotujemy.
* Na dno zaroodpornego naczynia wylewamy polowe sosu, ukladamy na nim rybe i zalwamy reszta sosu.
* Wkladamy do piekarnika na 15 minut.
Pyszne!!!!
Nie jadłam jeszcze wątłusza. Przyrządzony w ten sposób wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńRyba i pomidory to pyszne zestawienie :)
OdpowiedzUsuńostatnio robiłam na grillu
http://www.zgrilla.pl/faszerowany-pstrag-z-grilla/
polecam :)