- ciasto francuskie
- 3 pomidory
- jeden zabek czosnku
- zielone szaparagi
- ser plesniowy roquefort
- oliwa
- sol i pieprz
- swieza bazylia
Ciasto francuskie wykladamy na papier. Nakluwamy je widelcem w kilku miejscach i zawijamy boki. Obieramy jednego pomidora ze skorki i miksujemy go z zabkiem czosnku, odrobina soli i pieprzu. Tym sosem smarujemy ciasto francuskie. Posypujemy to pokruszonym serem. Nastepnie kroimy w plasterki pomiodory. Ugotowane szparagi przecinamy wzduz na pol i przecianamy je na mniejsze czesci. Ukladamy pomidory i warzywa na tarcie. Solimy i delikatnie polewamy calosc oliwa z oliwek. Dodajemy ponownie pokruszony ser plesniowy. Na kocu posypujemy swieza bazylia. Boki tarty smarujemy przy uzyciu pedzelka rozbitym bialkiem i wkladamy do piekrnika na ok 25 minut. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz